Twister en Tango – opvangconstructie voor prefab balkons

Het project Twister en Tango bevindt zich op de Aziëweg te Haarlem. De ronde vorm van het gebouw, met balkons met verschillende dieptes die per verdieping een kwartslag gedraaid is, maakt dit tunnelproject uniek!
Om de balkons op te kunnen vangen en ze exact af te kunnen stellen, zijn er specifiek voor dit project ondersteuningsconstructies en stelvoorzieningen ontworpen en berekend.

In elke tunnel zijn extra verstevigingen aangebracht. Om de balkons op de juiste hoogte te kunnen stellen, zijn op de kop van elke tunnel twee opvangconstructies gekoppeld met daarop diverse stelspindels. De posities van deze stelvoorzieningen zijn zo gekozen, om voor elke situatie de balkons op te kunnen vangen en te stellen.

Alle tunnels, met extra verstevigingen en opvangconstructies van de balkons, en de balkons die werkelijk zijn toegepast, zijn per stort volledig in 3D uitgewerkt.
Om de sterkte van het geheel te bepalen en te controleren, is elke situatie uitvoerig bestudeerd en is het volledige 3D model doorgerekend met de daarvoor beschikbare software.

Dit alles heeft geresulteerd in een project dat als een trein loopt. Elke bouwlaag wordt in 6 dagen gerealiseerd, inclusief alle prefab elementen voor de kern. De eerste toren is bijna gereed om daarna direct door te gaan naar de volgende toren. In de tunnelbekisting en in de werkwijze van de tunnelploeg voor het plaatsen van de balkons, zijn diverse controlepunten opgenomen.
Hierdoor is de aansluiting van de prefab balkons onderling erg strak.

Ook hier bewijst Hendriks stalen bekistingtechniek de middelen en kennis in huis te hebben om constructies te bedenken en te leveren voor dergelijke complexe projecten.
In overleg met de klant kunnen we samen mooie producten leveren!

Terug naar overzicht