Philip Winckel nieuwe algemeen directeur Hendriks groepAmbitieuze focus op groei en vooruitgang

Sinds 1 januari heeft de Hendriks groep een nieuwe algemeen directeur in de persoon van Philip Winckel. Hij neemt het stokje over van Wim Jochems en brengt een schat aan kennis en ervaring van de Hendriks markten met zich mee. We spraken Philip over de plannen en ambities.

Internationaal ervaren

Philip is in de wereld van de beton-, infra- en staalbouw geen onbekende. Na zijn studie waterbouwkunde aan de TU Delft, werkte hij ruim een decennialang aan internationale bouwprojecten van Shell. Onder meer in Australië en Singapore was hij medeverantwoordelijk voor de bouw van verschillende fabrieken. “Ik heb daar mee mogen werken aan bijzonder complexe en omvangrijke bouwprojecten en heb in de keuken mogen kijken van de grootste bouw werven in Azië. Een prachtige tijd, omdat je te maken krijgt met alle aspecten van deze grote bouwprojecten – van engineering en inkoop tot planning en logistiek.

Bouw van carrouselfabrieken

Na zijn periode in Azië keerde Philip terug naar Nederland om daar verder te groeien in de bouw en infra, eerst als Directeur Techniek & Strategie bij de RuwBouw Groep, vervolgens als algemeen directeur van Heembeton en daarna Chief Operating Officer bij Van Wijnen Components. “Ik ben daar onder meer verantwoordelijk geweest voor de bouw van de gerobotiseerde carrouselfabriek in Heerenveen. Een mooi project dat laat zien dat de bouw een sector is die zich razendsnel aan het digitaliseren en automatiseren is. Die ontwikkeling is des te belangrijker, omdat de Nederlandse bouwsector voor een grote bouwopgave staat. Van de kennis en ervaring die ik bij deze projecten heb opgedaan, kunnen nu ook de klanten van de Hendriks groep profiteren.”

De feitelijke kennismaking met de Hendriks groep volgde enkele jaren later toen Philip in zijn rol als zelfstandig strategisch adviseur voor Hendriks precon werd ingeschakeld. “Dat smaakte naar meer zou je kunnen zeggen. En daar is het ook van gekomen, want korte tijd daarna werd ik gevraagd om algemeen directeur te worden van de Hendriks groep. Daarmee ben ik verantwoordelijk voor Hendriks precon, Hendriks stalen bekistingtechniek en Hendriks plaatbewerking.”

Stevige ambities

Als we Philip vragen naar de plannen en ambities reageert hij enthousiast: “Die zijn er volop! De Nederlandse bouwsector heeft een pittige periode achter de rug: materialen die niet voldoende of niet op tijd voorhanden waren, een forse inflatie en een markt die gevoeliger is dat ooit. En de uitdagingen voor de toekomst zijn zo mogelijk nog groter. Europa zet in op een grootschalige energietransitie en digitalisering. Dat brengt voor onze sector kansen én uitdagingen met zich mee. Die kansen en uitdagingen willen we voor onze klanten gaan verzilveren. Onze blik is gericht op de toekomst. We willen het verschil blijven maken voor klanten – met topkwaliteit en hoogwaardige engineering. We zetten vol in op ondersteuning van aannemers die geconfronteerd worden met meer regelgeving en nieuwe verplichtingen. En we willen natuurlijk gewoon mooie, slimme en efficiënte oplossingen blijven bieden die de bouw- en infraprojecten van onze klanten vereenvoudigen, versnellen of anderszins verbeteren. Dat willen we niet alleen in Nederland, maar ook daarbuiten. Hendriks heeft al een mooie positie in Duitsland en België en die gaan we de komende jaren verstevigen en uitbouwen!”

Terug naar overzicht