Nieuwe dubbelwerkende hydraulische compensatiecilinderin gebruik door Van Wijnen Rosmalen bij Bunkertoren in Eindhoven

“Onmogelijk!” zei Rick van Rossem, uitvoerder bij Van Wijnen Rosmalen, een jaar geleden op de vraag of een tunnel die scheef uit de beuk gehesen wordt, weer horizontaal gecompenseerd kan worden.

Afgelopen jaar hebben Rick en zijn collega’s de nieuwe dubbelwerkende hydraulische compensatiecilinder van Hendriks stalen bekistingtechniek getest bij de Bunkertoren in Eindhoven. “We willen niks anders meer” zegt Rick. “De cilinder is enorm gebruiksvriendelijk en het levert ons veel tijdwinst op. Je kunt de compensatiecilinder in- en uitsturen. Deze compensatiecilinder biedt van Wijnen ook een veiligere manier van werken doordat je preciezer kunt sturen via de radiografische afstandsbediening. Naast inzet bij tunnels gebruiken we de hydraulische compensatiecilinder ook voor montage van steigers en prefab betonelementen. Wat ons betreft; goud waard!” aldus Rick van Rossem.

In december 2022 publiceerde Betoniek een artikel over deze hydraulische compensatiecilinder.

Lees artikel

Bent u ook enthousiast geworden en wilt u meer informatie? Lees onze handleiding/productspecificatie of neem contact op met één van onze accountmanagers voor de mogelijkheden.

Terug naar overzicht