Jongeren Bedrijven Dag geslaagd voor zowel leerlingen als voor Hendriks

Wat doe je om leerlingen uit het 2e en 3e leerjaar van alle niveaus (BBL-VWO) te inspireren om te kiezen voor techniek? Voor die uitdaging staan de medewerkers van Hendriks stalen bekistingtechniek uit Veenendaal.

Op 7 februari hebben zij 2 groepen leerlingen ontvangen in het kader van de Jongeren Bedrijven Dag. Dit evenement wordt jaarlijks georganiseerd door Bedrijvenkring Ondernemend Veenendaal (BOV) om jongeren te inspireren in de keuzes die zij moeten maken.

Leerlingen in de praktijk aan de slag

Hendriks stalen bekistingtechniek deed graag mee aan deze dag, zodat leerlingen konden ervaren wat een prachtig vak je kunt beoefenen in de techniek. In de ochtend mocht Hendriks leerlingen van het Perron ontvangen en in de middag leerlingen van het Rembrandt college.

Om de leerlingen ook te laten ervaren wat werken in de techniek betekent, kregen zij niet alleen een rondleiding langs de verschillende afdelingen en machines bij Hendriks stalen bekistingtechniek en Hendriks plaatbewerking, maar mochten zij ook zelf aan de slag. Leerlingen mochten zelf (onder begeleiding van de professionals) lassen en een kist over een parcours hijsen.

Bij Hendriks zijn de eindproducten stalen wand- en tunnelbekistingen voor de gietbouw. Door op de werkvloer bezig te zijn met opdrachten kregen de leerlingen steeds meer het besef hoe het voelt om als team te werken aan deze grote eindresultaten en projecten. Hoe klein het ook is waar je mee bezig bent, het eindresultaat is altijd groots; met die boodschap sloten de leerlingen hun dagdeel af.

Leerlingen zijn de toekomst

Hendriks hecht waarde aan de interactie met scholieren. Door scholen uit te nodigen voor rondleidingen en bezoeken te brengen aan informatiemarkten op scholen hopen zij een inspiratiebron te zijn voor de leerlingen om te kiezen voor de techniek- en bouwsector. Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden en banen te vinden in deze branche. Daarnaast biedt Hendriks een goede leerplek voor de leerlingen waarin de doorgroeimogelijkheden eindeloos zijn. Binnen Hendriks is er een groot aantal medewerkers dat al jaren voor Hendriks werkt, doorgegroeid is en zich verbonden voelt met Hendriks.

Volgend jaar weer

Zowel Hendriks als de leraren vonden het een succes. Hendriks heeft de Bedrijvenkring Ondernemend Veenendaal (BOV) al laten weten volgend jaar graag weer deel te nemen aan de Jongeren Bedrijven Dag.

Terug naar overzicht