Hendriks slaat de vleugels uit naar wereldwijde tunnelbekistingmarktKennisdeling als stuwende kracht achter internationalisering

De internationale marktpositie van Hendriks stalen bekistingtechniek versterken en vergroten door kennis te delen, partijen te verbinden en voortdurend te innoveren. Dat zijn in het kort de ambitie en doelstelling van Chris van Ree, exportmanager van het bedrijf. Samen met zijn team vormt hij de stuwende kracht achter de verdere internationalisering van het bedrijf. Een gesprek met een bevlogen man met een missie.

Verstand van zaken
We ontmoeten Chris op het kantoor van Hendriks stalen bekistingtechniek in Veenendaal. Hier werkt een ijzersterk team dag in dag uit aan oplossingen om het bouwen met beton sneller, beter en goedkoper te maken. Steeds nadrukkelijker gaat daarbij ook de aandacht uit naar de internationale markt. Per slot van rekening nemen de bouw en in het bijzonder de betonbouw wereldwijd een hoge vlucht en de producten van Hendriks stalen bekistingtechniek bieden een interessante oplossing om die groei te faciliteren.

Een team van bekistingspecialisten gaat de groei realiseren met Chris als exportmanager. Hij is zijn hele carrière al actief in de betonbouw en doorliep een interessante en veelzijdige carrière waardoor hij met alle aspecten van de betonbouw heeft kunnen kennismaken: van de productie van stalen bekistingen, via de montage op locatie tot engineering en sales. Wie met Chris aan tafel zit, weet zich dan ook verzekerd van een partner met verstand van zaken; een partner die op alle niveaus kan meedenken en -praten. Dat geldt niet alleen voor buitenlandse partijen, maar ook voor de Nederlandse markt. Ook hier blijft Chris actief als key-accountmanager.

De kunst van het verbinden
Samen met het internationale team is Chris het levende bewijs van de groeiambitie van Hendriks stalen bekistingtechniek. Een ambitie die een hoog kennisniveau combineert met de wil om samen te werken en partijen te verbinden. Een realistische ambitie? Chris van Ree: “Absoluut realistisch. De internationale betonbouwwereld draait steeds meer om co-makership. Samenwerkingsverbanden waarin alle noodzakelijke disciplines en technieken samenkomen – van constructeur tot stortploeg en van kraan- tot betontechnologie.”

Chris vervolgt: “De grote kunst is die partijen en technieken te binden tot een krachtig geheel; een samenwerkingsverband dat méér oplevert dan de som van de afzonderlijke delen. Die kunst om partijen te verbinden, verstaat Hendriks stalen bekistingtechniek als geen ander. Internationale expertise en lokale knowhow worden daarbij door ons samengebracht. Ik ben er van overtuigd dat dergelijke co-makerships een belangrijke drijfveer vormen voor voortdurende verbetering.”

Stalen tunnelbekisting verovert wereldmarkt
Centraal in het aanbod van Hendriks stalen bekistingtechniek staat de stalen tunnelbekisting; een systeem dat zichzelf al bewees in eerdere projecten. Op de vraag wat er anders is, antwoordt Chris: “Met onze internationale groeiplannen leggen we de focus nadrukkelijk ook op het buitenland en zijn we teams gaan vormen die buitenlandse klanten van de eerste kennismaking tot de uiteindelijke realisatie begeleiden. Daarbij bewerken we de internationale markt niet alleen vanuit het hoofdkantoor in Veenendaal maar wordt er ook actief gewerkt met een netwerk van internationale agenten en partners.”

Voor die partners heeft HSB een aantrekkelijk aanbod: een tunnelbekistingsysteem dat zich gedurende 30 jaar dag in dag uit heeft bewezen. In drie decennia tijd werd het bekistingsysteem ontwikkeld, gefinetuned en geperfectioneerd. Steeds nieuwe innovaties werden aan het concept toegevoegd, waardoor nu een compleet en robuust concept wordt aangeboden dat is afgestemd op de lokale gebruiker en bouwmethoden. De kist wordt daarbij in twee uitvoeringen geleverd: de Classic voltunnel of de halftunnel Future. ‘Made in Holland’ dus onderscheidend in design en kwaliteit.

Engineering als drijvende kracht
Inmiddels profiteert een groot aantal buitenlandse partijen hier al van. “Met lopende projecten in onder meer Rusland, Argentinië en Marokko hebben we al fraaie opdrachten binnen. Daarnaast zijn we zeer actief in Polen, Ivoorkust, Algerije en India”, aldus Chris. “Maar het smaakt naar meer. Dat willen we bereiken door organische groei via het netwerk van partners en co-makers. Onze kracht daarbij is de engineering. Als geen ander weet Hendriks stalen bekistingtechniek oplossingen te ontwikkelen voor complexe situaties.”

Chris vervolgt: “De bekisting wordt daarbij volledig op maat en wens van de klant ontworpen.
Of het nu gaat om sociale woningbouw, hotels of andere vormen van gietbouw: onze tunnel maken we altijd passend als een handschoen. Indien gewenst wordt de tunnel als kant-en-klare oplossing geleverd, inclusief transport en heater- en rijpheidmeetsysteem.” Dat maatwerk vormt de basis voor groei; groei die Hendriks nog concurrerender op de wereldmarkt maakt en nog meer power geeft voor het verder veroveren van de thuismarkt.

Geïnteresseerd in de internationale groeiplannen van Hendriks stalen bekistingtechniek of behoefte om uw huidige plannen eens te spiegelen aan onze expertise en ervaring? Een eerste kennismaking is de snelste stap naar een succesvol project. Ons team staat voor u klaar.

Chris van Ree, exportmanager
Hendriks stalen bekistingtechniek
T. +31 (0)318 566 466
E. c.vree@hendriks-groep.nl
W. www.hendriks-stalen-bekistingtechniek.nl

Terug naar overzicht