Hendriks plaatbewerking – naadloze integratie van plaatbewerkingsactiviteitenInvesteringen in machinepark versnellen productie

Hendriks plaatbewerking is actief voor constructiebedrijven die voor hun productieproces afhankelijk zijn van een betrouwbare plaatbewerking specialist. Hendriks plaatbewerking is gespecialiseerd in complexe plaatbewerkingen met zeer snelle levertijden.

Als klein, zelfstandig bedrijf met een hoogwaardig machinepark en ervaren vakmensen is Hendriks plaatbewerking in staat op alle klantwensen in te spelen, en een uitstekende service te verlenen.
Hendriks plaatbewerking is een van de bedrijven van de Hendriks Groep in Veenendaal, welbekend van zijn activiteiten in de bouw sector.

Veelzijdig specialist
Hoofd van Hendriks plaatbewerking is Jack Anbeek die ruim 45 jaar bij Hendriks werkt. Begonnen in de werkplaats, groeide Jack door via servicemonteur tot hoofd van Hendriks plaatbewerking. Met zo’n ‘staat van dienst’ weet Jack als geen ander wat wel en niet mogelijk is. “De belangrijkste bewerkingen die we hier uitvoeren, zijn knippen, zetten en (laser)snijden. Dat doen we hoofdzakelijk in staal, sendzimir verzinkt staal, roestvast staal en aluminium.” Hendriks plaatbewerking beschikt daartoe over een modern en goed geoutilleerd machinepark.

Paradepaardje
Paradepaardje is de nieuwe lasersnijmachine, die begin volgend jaar nog eens wordt aangevuld met een nieuwe 640 tons kantbank. “Met de lasersnijmachine hebben we de modernste productietechnologie in huis. De fiber lasersnijmachine leent zich voor bewerkingen in staal t/m 25 mm. Groot voordeel is de verwerkingssnelheid; we kunnen nu in één keer platen met een lengte tot ruim 6,50 meter snel en economisch bewerken. Voor platen met een dikte t/m 6 mm is dat bijna drie keer sneller dan voorheen mogelijk was.”

Voordelen voor de klant
Op de vraag wat de voordelen van een eigen plaatbewerking voor klanten zijn, antwoordt Jack enthousiast: “Allereerst natuurlijk de brede kennis en ervaring met alles aspecten van de plaatbewerking. Klanten kunnen altijd van die expertise gebruikmaken – daar profiteren we allebei van. Maar minstens zo belangrijk is de integrale aanpak van ons productieproces. Neem een mal voor één van de klanten van Hendriks precon. Na de eerste schetsen en overleg met de klant, worden de tekeningen door Hendriks precon gemaakt en besproken met de klant. Op het moment dat het ontwerp akkoord is, wil de klant vaak zo snel mogelijk aan de slag. Dan blijkt het voordeel van een ingespeelde partner. De tekening die in een eerder stadium is goedgekeurd wordt door ons geautomatiseerd ingelezen, ingenest, via ons PMC-systeem opgedeeld in deelbewerkingen en vervolgens efficiënt geproduceerd. Met die volautomatische aanpak zijn altijd korte productietijden gegarandeerd – zelfs bij enkelstuks productie.”

Wilt u meer informatie over Hendriks plaatbewerking? Kijk dan op www.hendriks-plaatbewerking.nl

Terug naar overzicht