Bekisting van Hendriks stalen bekistingtechniek bespaart tijd en geldRaymond Elfrink, Aannemingsbedrijf Fraanje B.V.

In de nieuwbouwwijk De Markiezaten (Bergen op Zoom) realiseert Aannemingsbedrijf Fraanje een nieuw appartementencomplex. Voor de bouw van de appartementen wordt gebruik gemaakt van een stalen wandbekisting van Hendriks stalen bekistingtechniek. Een tijd- en geldbesparende oplossing aldus uitvoerder Raymond Elfrink.

Hoog- en laagbouw

In een groene en waterrijke omgeving in Bergen op Zoom wordt momenteel hard gewerkt aan een nieuw appartementencomplex over 11 lagen. De bouw omvat een deel laagbouw van drie verdiepingen met parkeergarage en een hoogbouw die 11 verdiepingen telt. De 48 koopappartementen kennen verschillende indelingen en hebben een oppervlak dat varieert van 90 tot 130 vierkante meter. De bouw van de appartementen wordt verzorgd door Aannemingsbedrijf Fraanje, een bedrijf dat al meer dan 100 jaar als bouwbedrijf actief is en zich gespecialiseerd heeft in bedrijfs-, utiliteits- en woningbouw.

Snelheid en veiligheid gegarandeerd

Op locatie is Raymond Elfrink aanwezig als uitvoerder. Hij is als zodanig nauw betrokken bij de dagelijkse werkzaamheden en vertelt over de bekisting die voor dit project wordt ingezet. “De nieuwbouw wordt gerealiseerd rondom een in het werk gestorte betonnen kern. De gevelzijden realiseren we met prefab betonelementen. Voor de betonnen kern waren we op zoek naar een oplossing die snelheid en veiligheid combineert. Hendriks stalen bekistingtechniek bleek de juiste oplossing te bieden.” Hendriks stalen bekistingtechniek beschikt over een breed assortiment bekistingen voor de woning- en utiliteitsbouw. De verschillende lengtes van de bekistingen zijn eenvoudig te combineren tot de gewenste afmeting. Hierbij worden de posities van raam- en deursparingen en kopschotten volledig voorgeprogrammeerd.

Tijd- en kostenbesparingen

“De bekisting is snel en gemakkelijk te gebruiken en laat zich snel ombouwen. Na het storten en uitharden, is de kist snel te lossen en in no-time te verhijsen. Dat zorgt voor kortere cycli en daarmee voor tijd- en kostenbesparingen”, aldus Raymond Elfrink. Hij vervolgt: “Die snelheid mag echter niet ten koste gaan van de veiligheid van medewerkers. En ook in dat opzicht heeft de kist van Hendriks stalen bekistingtechniek een streepje voor. De stalen bekisting is voorzien van geïntegreerde stort- en werksteiger met ladderopgang voor een optimale veiligheid en maximaal werkcomfort tijdens het storten en werken aan de bekisting. Niet onbelangrijk voor de verdere afbouw: de wanden van de appartementen komen er dankzij de stalen kist hartstikke strak uit en hebben na het storten en uitharden nauwelijks afwerking nodig. Zo kan niet alleen in de ruwbouw maar ook in de volgende fasen van de bouw tijd worden bespaard. Een echte win/win-situatie voor aannemer én opdrachtgever.”

Meer weten over de voordelen van onze stalen bekistingen? Kijk dan snel op onze website.

Terug naar overzicht